Korte omschrijving van het bedrijf

Sowepo, Sociale Werkplaatsen Poperinge, is toeleverancier voor de industrie en telt een honderdtal medewerkers. We nemen voornamelijk de montage van kleine en middelgrote series voor onze rekening en ontlasten bedrijven ook vaak van deelproducties. Dit doen we zowel op uw werkvloer als in onze eigen ateliers van ruim 6.500 m2. Onze diensten situeren zich voornamelijk binnen volgende activiteiten: (design, elektriciteit, roosters,…), voeding (bio en niet-bio, bedrijfsmaaltijden), verpakking (handmatig of machinaal), of andere diensten (voorraadbeheer, mailings maken, etiketteren,…).

We kunnen zonder probleem precisiewerk leveren en staan bekend om onze hoge graad van afwerking. Dankzij een strikte, interne kwaliteitscontrole bent u ook altijd zeker van prima afgewerkte eindproducten. In functie van de vraag van de klant bieden we steeds een oplossing op maat. Vele klanten weten deze flexibele instelling naar waarde te schatten.

Daarnaast ontwikkelde Sowepo een eigen delicatessenlijn “Houblonesse”. (Het assortiment bestaat zowel uit een gamma sterke dranken, confiserie en geschenkartikelen). Houblonesse, dat zijn unieke ambachtelijke streekproducten op basis van hopscheuten. Het witte goud van Poperinge is immers gegeerd bij topchefs en fijnproevers. De unieke smaak, het exclusieve karakter, het intensieve handwerk, … Het is eigen aan onze teelt. Houblonesse is erin geslaagd om die karakteristieken terug te brengen in haar streekproducten. Met Houblonesse doen we bij Sowepo ook aan circulaire economie. Wij gebruiken immers de stengels van hopscheuten, die nergens anders een toepassing vinden en anderzijds weggegooid zouden worden. Resultaat? Een assortiment om van te genieten.

Aantal werknemers: 170