Nieuwsbrief

West-Vlaamse verankering dankzij technologische ondersteuning

Wij spelen sterk in op de verankering van de West-Vlaamse economie. Via technologische innovaties creëren we werkbaar werk en versterken we via maatwerkbedrijven hun concurrentiepositie. Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief om meer te leren over de technologische innovaties en de impact ervan op de West-Vlaamse economie.

Bedrijven

Technologische innovaties ondersteunen uw productieproces

Zes proeftuinen. Zes technologische innovaties waarmee maatwerkbedrijven complex werk haalbaar maken. Waarmee zij ook kwaliteitsgaranties bieden op complexe en korte series. Deze innovatieve tools worden ontwikkeld dankzij de kennis van en nauwe samenwerking tussen experts uit kennisinstellingen, overheid en de bedrijven. Elke innovatie is flexibel inzetbaar voor verschillende projecten binnen de muren van onze maatwerkbedrijven. Maar via enclaves brengen maatwerkbedrijven deze technologieën ook binnen in uw productieomgeving. Hoe de innovaties úw productieproces versterken ontdekt u tijdens een persoonlijk bezoek aan één van onze proeftuinen. Contacteer ons voor meer info of plan een bezoek.

Wens je een bezoek?

Scholen & studenten

Leer van unieke technologieën

Maatwerkbedrijven zijn altijd al een voortrekker geweest van creatieve en vernieuwende processen. Zo moeten zij steeds procedures en instructies aanpassen aan de sterktes en beperkingen van de medewerkers. Met de technologische innovaties gaan zij hierin nog een stapje verder. Benieuwd hoe technologie en werkorganisatie de kern van een maatwerkbedrijf vormen? Wij nemen studenten op sleeptouw naar innovatief ondernemen en slagkrachtig produceren.

  • tijdens een leerzame stage
  • met uitdagende technische jobs
  • unieke invalshoeken voor eindwerken

 

Wij stellen met plezier onze visie en innovaties voor tijdens rondleidingen, workshops of talks. Op school of op onze vloer.


Wens je een stage?
mail ons

Wens je een les?
mail ons


Wens je een uitstap?
mail ons
info@vierwerk.be

Politiek & gemeentes

De kracht van technologie achter een sterke, lokale industrie

Maatwerkbedrijven vormen een sterke schakel in de verankering van de West-Vlaamse economie. Omdat ze een belangrijke en betrouwbare toeleverancier zijn voor de West-Vlaamse maakindustrie. Maar ook omdat zij de tewerkstelling van kwetsbare werknemers als maatschappelijke doelstelling hebben. De technologische innovaties van de verschillende proeftuinen versterken hen in deze twee belangrijke objectieven. Ontdek meer over sociaal ondernemerschap en duurzame tewerkstelling in uw gemeente.

Wens je een bezoek?

VDAB

Werkbaar werk in de praktijk

Dat maatwerkbedrijven hemel en aarde bewegen om complex werk haalbaar te maken wist u misschien al. Wat dat precies betekent in de praktijk legt u wellicht minder gemakkelijk in vijf woorden uit aan werkzoekenden. Wij willen u hierbij helpen. Kom ervaren hoe maatwerkbedrijven kwetsbare werknemers ondersteunen met creatieve processen en innovatieve technologieën. Plan een bezoek op onze werkvloer. Zo hebt u meteen een concreet beeld en weet u de juiste medewerkers aan onze maatwerkbedrijven te koppelen.

Wens je een bezoek?

Reserveer hier je duodag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Potentiële medewerkers

Technische jobs met sociale inslag

Maatwerkbedrijven staan voor verschillende uitdagingen. Ze moeten competitief zijn en daarnaast sociaal ondernemend. Om deze doelstellingen met elkaar te rijmen zijn ze genoodzaakt om creatief met processen en procedures om te gaan en technologieën slim in te zetten. Zich zo efficiënt mogelijk organiseren en tegelijk medewerkers met beperkingen zo goed mogelijk ondersteunen, dat is waar ze elke dag voor gaan. Dat vraagt van het omkaderend personeel technisch inzicht, sociale voeling en een stevige portie gezond verstand. Ontdek de verschillende carrièremogelijkheden binnen de sterk evoluerende maatwerkbedrijven.

Solliciteer hier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pers

West-Vlaamse verankering dankzij technologische ondersteuning

4Werk zet sterk in op de verankering van de West-Vlaamse economie. Via technologische innovaties creëren ze werkbaar werk en versterken ze via maatwerkbedrijven hun concurrentiepositie. In het downloadcentrum vindt u heel wat zaken van het vorige TTI project ‘Toegepaste Technologische Innovatie’ dat afliep in januari 2019. U vindt er tevens documentatie over ons huidig Europees dossier inzake COVATTI (Cocreatie en Valorisatie van Toegepaste Technologische Innovaties) dat loopt van maart 2019 tot en met februari 2021. Neem contact op voor meer info over één van onze proeftuinen. Of plan een bezoek om meer te leren over de technologische innovaties en de impact ervan op de West-Vlaamse economie.