Events op de agenda
 • 12 december 2018 – Roadshow Waak
  Op 12 december hebben we in de avond de roadshow van WAAK gepland. Waak wil camera’s inzetten om 3 realisaties mogelijk te maken:
  1. Bouwen van een flexibele en mobiele werkpost die snel inzetbaar is op diverse plaatsen binnen het bedrijf en efficiënt kan inspelen op de groeiende vraag naar nieuwe en kleine reeksen. Eén camera die kan in- en uitzoomen moet de diverse camera’s uit vroegere opstellingen vervangen, de medewerker gidsen door zijn taken en de kwaliteit van het werk monitoren.
  2. Bouwen van een lijnsysteem voor een bedradingstoepassing, waarbij door het samenvoegen van diverse bewegende camerabeelden één beeld wordt gevormd waarin kleine onderdelen kunnen worden herkend en beoordeeld. De beelden worden automatisch genomen net vóór de finale controle van het bord door een medewerker.
  3. Bouwen van een flexibel systeem dat door middel van camera’s, lenzen, filters en 3D-sensoren de aan- of afwezigheid, vorm, kleur en afmetingen van componenten kan herkennen en barcodes kan lezen, en dat de operator door zijn opdracht kan gidsen.De kennis die in dit project wordt opgebouwd, moet WAAK toelaten om de systemen in de toekomst verder te verfijnen en aan te passen om ze in een ruime waaier van activiteiten te kunnen inzetten.
  Lees hier meer over dit project.
 • 8 januari 2019 – Roadshow Westlandia
  Op 8 januari presenteren we u graag de roadshow van Westlandia. Deze gaat hoogstwaarschijnlijk door bij Mac Bride van 10u15 – 13u30. We verwachten er o.m. Geert Ostyn namens Picanolgroep, Mc Bride als gastheer en Boplan als winnaar van de export 2018. Zij zullen getuigen over de samenwerking met de maakindustrie en sociale economie.Westlandia ontwikkelt een verplaatsbaar toestel dat helpt om dozen op paletten te stapelen of ontstapelen. Het brengt de palet automatisch op de juiste werkhoogte (85 à 90 cm), wat de rugbelasting vermindert. Met een eenvoudige interface of een zelf teach systeem leert het toestel eerst via scanner- of camerabeelden in welke patronen de dozen moeten worden geplaatst om de meest economische en stabiele opbouw te bekomen. Via projectie wordt daarna laag per laag aan de medewerker aangegeven hoé hij/zij de dozen moet stapelen – wat het werk ook behapbaar maakt voor mensen met een lager iq – terwijl het toestel laag per laag de werkhoogte automatisch optimaal houdt.Lees hier meer over dit project.
 • 17 januari 2019 – Slotevent
  Op 17 januari gaat het slotevent van het TTI-project door. Meer info hierover volgt.