4Werk, de POM, Fabrieken voor de Toekomst en Kringloopcentrum ZWVL nodigen u van harte uit om de proeftuin van Kringloopcentrum ZWVL binnen het TTI-project te bezoeken. 

Programma

 • 10.00 u. – Onthaal
  Wij verwelkomen u bij Kringloopcentrum ZWVL.
  Warande 9, 8501 Heule
 • 10.15 u. – Inleiding
  Een voorstelling van de proeftuin ‘automatische textielsortering’
  Bart Vandenbussche (Kringloopcentrum ZWVL) en Herman Wenes (4Werk)
  De proeftuin die we vandaag aan u voorstellen is de textielsortering. Het Kringloopcentrum ZWVL ontwikkelde een sorteringssysteem om de verwerkingsketen te verbeteren, waarbij de aanvoer van textiel en de manipulatie van de recyclagefractie voor verdere sortering geautomatiseerd wordt. De zakken worden gelost, geleid via conveyers naar de eerste sorteerband en in verschillende sorteerstappen behandeld. De fractie voor verdere recyclage wordt verenkeld en automatisch in zakken verpakt.
 • 10.30 u. – Investeren in maatwerkbedrijven
  Eva Verraes (directeur SST)
 • 10.45 u. – Ondersteuning in technologische innovatie
  Arno Claeys (Xiak) en Sven De Troy (Sirris)
 • 11.15 u. – Demonstratie op de werkvloer
  Anke T’Kindt (Autobag)
 • 11.45 u. – Slotwoord
  Jean de Bethune, Gedeputeerde Economie en Sociale Economie
 • 12.00 u. – Broodjesreceptie
  We sluiten de ochtend af met een broodjesreceptie. We praten graag na over hoe ook u technologie kan toepassen in uw bedrijf en beantwoorden met plezier uw vragen.
INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Vink uw aanwezigheid aan, vul de nodige gegevens in en uw inschrijving komt onze richting uit! Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail ter inschrijving in onze Mailchimp nieuwsbrief lijst. Opgelet: dit kan een tijdje duren. Mail niet ontvangen? Kijk zeker ook even in uw SPAM inbox. Gelieve steeds met uw eigen gegevens in te schrijven, dit voor de administratieve verwerking nadien. Schrijft u in voor iemand anders? Gelieve dat bij extra opmerkingen te vermelden.