Technologie helpt een handje

Heb je deze al gezien? Een staaltje vakmanschap van ons Shared Engineering Bureau en het V-Lab in ‘t Veer. De ontwikkelde Pick-to-Balance laat toe om foutloos én eenvoudig assortimenten samen te stellen.

Werk eenvoudiger maken

Assortimenten maken: elk maatwerkbedrijf heeft er mee te maken. In allerlei groottes en vormen. Hoe meer onderdelen, hoe groter de kans op foutjes. De kunst bestaat erin om foutloos assortimenten te maken. Zo verzekeren we 100% kwaliteit aan onze klanten. Een Pick-to-Balance systeem helpt hierbij.

De Pick-to-Balance haalt de complexiteit uit heel wat opdrachten.
Kris Hemeryck, V-Lab 't Veer

Werking

Het Pick-to-Balance is eenvoudig in zijn opzet.

  • Een groen lampje licht op bij het bakje waarvan men een onderdeel nodig heeft.
  • Een PC-scherm toont hoeveel stuks je nodig hebt.
  • Dankzij de instelling van de weegschaal wordt er automatisch gecontroleerd op het juiste aantal onderdelen. Het systeem telt mee en geeft aan hoeveel stuks er tekort of teveel zijn. Enkel wanneer het juiste aantal van het juiste onderdeel op de weegschaal ligt, kan je het volgende onderdeel nemen. Fouten maken, is zo goed als onmogelijk.
Kansen voor de toekomst

Kris Hemeryck (V-Lab ‘t Veer) ontwikkelde samen met het SEB mee het Pick-to-Balance systeem. Hij legt uit:

‘Momenteel staat de Pick-to-Balance in onze elektro-afdeling. Het is dé manier om foutloos assortimenten samen te stellen. De eerste tests zijn positief verlopen. Via de Pick-to-Balance stellen we op vandaag onderdeelsetjes samen voor onze klant Prostor.’

De Pick-to-Balance is gebaseerd op een systeem van Submentum. Hun systeem werd door de dienst Werkbegeleiding van het ‘t Veer en het SEB op hun maat en noden aangepast en verfijnd.

Meer?

Het opzetten van het project gebeurde in co-creatie met het Shared Engineering Bureau (SEB) van 4Werk en onder de vlag van COVATTI. #technologiehelpteenhandje