De maatwerkbedrijven in de kustprovincie zijn een onmisbare partner geworden om de West-Vlaamse industrie te versterken. Deze verankering tussen sociale en reguliere economie gaat zover dat het toelaat om bepaalde productieprocessen terug naar West-Vlaanderen te halen.

In onderstaande reportage legt Luc Rosseel van De Oesterbank uit hoe dit kan, terwijl gedeputeerde Jean de Bethune verwijst naar de studies die aantonen hoe de sociale economie zorgt voor verankering in West-Vlaanderen, maar ook steeds internationaler werkt.


(Reportage ‘Provinicaal Domein’, Focus-WTV, 19/11/2020)

Automatisatie, internetsturing, signalisatie,… laat toe dat mensen die niet terecht kunnen op de reguliere arbeidsmarkt toch Just in Time kunnen werken.

“We stemmen onze productieprocessen af op de noden van de klant en creëren hiermee een unieke meerwaarde. Zo kunnen bedrijven in de reguliere economie activiteiten hier houden, precies door samen te werken met de sociale economie”. – Luc Rosseel, maatwerkbedrijf De Oesterbank.

“Onze sociale economie is echt verankerd met onze reguliere economie, ook op internationaal niveau. Zo werkt een Franse multinational samen met een West-Vlaams maatwerkbedrijf om de TGV in Dubai te kunnen bouwen.” – Jean de Bethune, gedeputeerde economie West-Vlaanderen.

#technologiehelpteenhandje