De maatschappelijke uitdagingen vormen de stuwende kracht achter hun visie om technologische innovaties te implementeren.

De uitdagingen voor de West-Vlaamse industrie op vandaag zijn niet min.

Flexibel omgaan met maatschappelijke uitdagingen is een olympisch minimum geworden. Bedrijven moeten hun concurrentiepositie t.o.v. lageloonlanden versterken. De opdrachten worden steeds complexer. Tegelijk ervaren medewerkers steeds meer druk.

Maatwerkbedrijven als belangrijke toeleverancier van de maakindustrie kozen ervoor deze maatschappelijke evolutie te omarmen. De maatschappelijke uitdagingen vormen de stuwende kracht achter hun visie om technologische innovaties te implementeren.

4werk (de overkoepelende organisatie van West-Vlaamse maatwerkbedrijven) en de Provincie West-Vlaanderen willen met productie-ondersteunende technologieën maatwerkbedrijven socialer en concurrentiëler maken. Onder de overkoepelende naam TTI (Toegepaste Technologische Innovatie) ontwikkelen beide partners technologische innovaties voor maatwerkbedrijven. Hiermee versterken zij hun rol als belangrijke toeleverancier voor de West-Vlaamse maakindustrie. West-Vlaamse productiebedrijven rekenen dus op een partner die in staat is snel en kwalitatief in te spelen op complexe klantvragen.

Technologie helpt een handje bij:

  • Een sterke West-Vlaamse industrie
    door verankering van de West-Vlaamse maakindustrie
  • Sociale ondersteuning op de arbeidsmarkt
    door cognitief en fysiek werkbaar werk
  • Concurrentiële voorsprong
    scherpe operationele doelstellingen zijn haalbaar
Meer weten?

Nieuwsgierig naar de maatwerkbedrijven in onze streek? Ontdek ze hier.