West-Vlaamse maatwerkbedrijven zijn pioniers in het implementeren van innovaties om operatoren in hun job te ondersteunen. Onder de noemer Technologie helpt een handje schakelen 4Werk vzw en POM West-Vlaanderen nog een versnelling hoger om moeilijk werk op de werkvloer met technologie makkelijk te maken.

Stimuleren van innovatie op maat van de werknemers en die kennis delen is belangrijk. De onderlinge samenwerking tussen de West-Vlaamse maatwerkbedrijven is echt tastbaar geworden. En daar ben ik fier op.
Mia Decaestecker, voorzitter 4Werk.

Kick-off COVATTI

4Werk en POM West-Vlaanderen breien met COVATTI een logisch vervolg aan het succesvolle project Toegepaste Technologische Innovatie (TTI) volgens hetzelfde beproefde concept van Technologie helpt een handje. Samen met diverse kennisinstellingen werden zes verschillende prototypes ontwikkeld waarbij technologie functioneert als hefboom naar werkbaar werk. Ook het nieuwe project integreert drie nieuwe zogenaamde proeftuinen in maatwerkbedrijven, samen met een SEB (Shared Engineering Bureau). Een kick-off event trapte COVATTI officieel op gang.

Met hun verdere ontwikkeling in nieuwe technologische proeftuinen en hun shared engineer kunnen maatwerkbedrijven deze expertise delen met én uitrollen naar het West-Vlaamse bedrijfsleven.
Jean de Bethune, gedeputeerde voor Economie en Sociale Economie

Meer?

Bekijk onze video of lees het persbericht.