‘t Veer zet in op technologische vernieuwing om moeilijk werk op de werkvloer makkelijk te maken.

Benieuwd hoe ze dit vertaalden naar de praktijk binnen hun enclave Thule?

Dynamische werkinstructies

In de Thule-enclave worden uitklapbare opstaptreden voor campers gemonteerd. Het werk is complex, met veel opeenvolgende montagestappen en veel verschillende onderdelen. Wekelijks monteren maatwerkers 600 single-steps. Om 1 step in elkaar te monteren zijn méér dan 80 bewegingen vereist. Het vergt veel om nieuwe medewerkers op te leiden en hen alle deelstappen eigen te maken. Dynamische werkinstructies bieden hier een oplossing.

Via dynamische werkinstructies bieden we stap per stap en zeer visueel werkinstructies aan aan de operator. Dit gebeurt op een computerscherm. Op die manier leren de assembleerders sneller het montageproces aan.
Christophe Goderis ('t Veer)

Meer?

Ontdek hier in detail en met het nodige beeldmateriaal hoe ‘t Veer dynamische werkinstructies integreerde op de werkvloer bij Thule.

Het opzetten van het project gebeurde in co-creatie met het Shared Engineering Bureau (SEB) van 4Werk en onder de vlag van COVATTI. #technologiehelpteenhandje

In de pers

De Krant van West-Vlaanderen was benieuwd naar de ontwikkeling van digitale en dynamische werkinstructies voor de Veermedewerkers in hun Thule-enclave.

Lees hier het artikel uit de Krant van West-Vlaanderen.